Kispesti.hu
Apr 20

Új bírósági ügyfélcentrumot adtak át PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kispest.hu   
2014. december 20. szombat, 12:36

Novemberben befejeződött a XVIII-XIX. kerületi bíróság új ügyfélcentrumának, postázójának és tárgyalóinak kialakítása. Ma adták át ünnepélyesen.

 

Képre kattintva a részletek olvashatók.

Az új Kossuth téri ügyfélcentrum átadóünnepségen a bíróság dolgozói és a meghívott vendégek mellett részt vett Dr. Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal elnöke, Gajda Péter, Kispest polgármestere, Dr. Fazekas Sándor, a Fővárosi Törvényszék elnöke és Trappné Dr. Kiszely Rita, a XVIII-XIX. kerülrti Bíróság elnöke.

Kispest vezetője köszöntőjében megemlítette, hogy a bírósági korszerűsítés jól illeszkedik az idei év kispesti fejlesztéseinek sorába. Példaként az olyan önkormányzati finanszírozású programokat említette Gajda Péter, mint a közparkok, az utak és járdák, valamint az iskolák és óvodák felújítása. Számos feladat vár még ránk – tette hozzá. Arról is beszélt a polgármester, hogy az önkormányzat és a bíróság története sok szállal kötődik egymáshoz, az egyébként is jó kapcsolat az új ügyfélcentrumnak köszönhetően tovább erősödhet a jövőben. Gajda Péter gratulált a fejlesztéshez, amellyel, mint mondta, megfelelő színvonalon lehet kiszolgálni a kispestieket és szomszédos kerület ügyfeleit.

A Fővárosi Törvényszék elnöke azt mondta, az ügyfélbarát koncepció jegyében történt a korszerűsítés, amely kezdete egy folyamatnak, a jövőben további bíróságok újulnak meg a fővárosban. Dr. Fazekas Sándor hangsúlyozta, az új ügyfélcentrum gyorsabb ügyintézést tesz lehetővé, bizalomnövelő hatása lesz, erősíti az együttműködési hajlamot az állampolgárokkal, és gyorsabb ügymenet eredményez.

Az Országos Bírói Hivatal elnöke az egyik legjobban teljesítő bíróságnak nevezte a kispestit. Dr. Handó Tünde elmondta, a szolgáltató bíróság szemléleti és környezeti változást is jelent: olyan teret kell kialakítani, ahol az ügyfél érzi a törődést, azt, hogy foglalkoznak vele.

A XVIII-XIX. kerületi Bíróság elnöke, Trappné Dr. Kiszely Rita az épület és a beruházás történetét mutatta be a megjelenteknek. A bíróság 2000 decemberében költözött (a Városház téri épületegyüttes egyik szárnyából) a Kossuth tér 9. alatti épületbe (az ingatlan a ’20-as évek közepén épült iskolai célokra, korábban a Vass iskola működött benne). 2013-ra az átalakult bírósági feladatok, az új hatáskörök és az új szabályok miatti létszám- és ügyfélforgalom-növekedés kívánatossá tette a bővítést és korszerűsítést. A Fővárosi Törvényszék 2013 tavaszától bérleti szerződést kötött az önkormányzattal a szomszédos, üresen álló korábbi 200 négyzetméteres Posta-épületre.

Idén tavaszra elkészültek a tervek az átalakításra, a két épület összekötésére, az informatikai hálózat korszerűsítésére, novemberig pedig a beruházás is befejeződött. Korszerű, ügyfélhívó rendszerrel felszerelt, a XXI. századi elvárásoknak megfelelő ügyfélcentrumot alakítottak ki, amelyet átjáró köt össze a főépülettel. Az abban felszabadult területeken három új tárgyalótermet és több dolgozószobát alakítottak ki. Forrás: kispest.hu