Kispesti.hu
Apr 20

Szexuális zaklatással vádolták meg a Honvéd edzőjét - a klub reagált PDF Nyomtatás E-mail
Írta: csakfoci.hu   
2014. október 20. hétfő, 20:53

A Budapest Honvéd közleményben reagált azokra a hollandiai sajtóhírekre, amelyek szerint a kispestiek ideiglenesen kinevezett szakvezetője, Jasper Adrianus de Muijnck korábban, még fizioterepautaként zaklatási ügybe keveredett. Mint kiderült, a korábbi ügy már rég lezárult Hollandiában, Muijnck kéthetes közmunkát kapott büntetésként, és miután a bíróság ítéletét a szakvezető végrehajtotta, sem a Budapest Honvéd, sem a tréner nem kíván ezzel az esettel többet foglalkozni.

 

Kép: csakfoci.hu

Többek között az ad.nl is beszámolt arról, hogy az a Jasper Adrianus de Muijnck lett a Budapest Honvéd vezetőedzője ideiglenesen – még Pietro Vierchowood távozását követően –, aki zaklatás ügyébe keveredett még korábban Hollandiában, emiatt közmunkára ítélték és tevékenységét sem űzhette hazájában a bírósági ítélet szerint.

A Budapest Honvéd közleményben reagált a hollandiai hírekre.

"Jasper Adrianus de Muijnck fizioterepautaként dolgozott Hollandiában. Egyik kliense panaszt tett a rendőrségen, mert terápia közben úgy érezte, hogy Jasper nemi szerve megérintette őt. A rendőrség ezt a panaszt átadta a bíróságnak, miután a testület megkapta azt, meghallgatta Jaspert, akinek nem volt alkalma szembesülnie a vádlójával. A meghallgatás után a bíró úgy döntött, hogy Jasper helytelenül tette a dolgát, ezért két hét közmunkára ítélete, amit már letöltött. Ez hónapokkal ezelőtt történt.

Az ügy azért került elő, mert a holland lapok megírták, hogy ideiglenesen a Budapest Honvéd vezetőedzője lett. A tények megismerése után és miután a bíróság ítéletét Jasper végrehajtotta, sem a Budapest Honvéd sem Jasper nem kíván többet foglalkozni ezzel az eseménnyel. Az ítélet után másik kliens is hasonló vádat fogalmazott meg vele szemben, amit a bíróság elejtett" – olvasható a kommünikében. Forrás: csakfoci.hu