Kispesti.hu
Apr 23

Önkormányzat 2014 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mti.hu   
2014. október 13. hétfő, 20:58

Az elmúlt években megvalósított és a jövőre vonatkozó terveinknek szólhatott a kispestiek bizalma, amely nagy felelősséget ró rám és képviselőtársaimra - mondta vasárnap este az MTI-nek Gajda Péter (MSZP), akit az önkormányzati választáson harmadik alkalommal választottak a XIX. kerület polgármesterévé.

Kép: valasztas.hu


Gajda Péter - aki a szavazatok 60,55 százalékával győzött - véleménye szerint a választópolgároknak az lehetett a fontos, hogy mindig igyekeztek maradéktalanul megvalósítani mindazt, amit a kampányban ígértek. A mostani kampányban az is számíthatott, hogy "nem vettük fel a mocskolódó kesztyűt", és mind ő, mind a képviselőjelöltek mindig csak Kispestről beszéltek - vélekedett.
A régi-új polgármester a következő öt évre szóló legfontosabb tervek közé sorolta a közbiztonság javítását a már elindított térfigyelő program folytatásával és a rendészeti központ bővítésével, a kerületi egészségügyi intézet felújítását és műszerparkjának fejlesztését, továbbá a közterek rendezését célzó zöldprogram folytatását.
Kettőzött felelősség, hogy az én sikerem mellett a DK-val és az Együtt-PM-mel együtt a képviselő-testületi többség is "rendben van" - értékelte a kerületi eredményt a politikus. Bízom abban, hogy a kampányban bemutatott elképzeléseket közösen meg tudjuk valósítani a képviselőtársaimmal - tette hozzá.
A XIX. kerületben a második helyet Dódity Gabriella Etelka (Fidesz-KDNP) szerezte meg a szavazatok 31,53 százalékával, a harmadik helyen Lázár Tamás (Jobbik) végzett a voksok 5,45 százalékával. A választáson hat polgármesterjelölt indult.