Kispesti.hu
Apr 20

Szombaton és vasárnap az M3-as metró Határ úti állomásán másik szerelvényre kell átszállni PDF Nyomtatás E-mail
Írta: bkk.hu   
2014. szeptember 26. péntek, 22:01

A Sibrik Miklós úti felüljáró újjáépítéséhez szükséges bontási és szállítási munkák miatt szeptember 27-én, szombaton és 28-án, vasárnap lezárjuk a Ferihegyi repülőtérre vezető utat a Kőbánya-Kispest M metróvégállomás környékén. A forgalomkorlátozás miatt hétvégén változik az M3-as metró közlekedése: kora reggeltől késő estig a teljes vonalon közlekedik ugyan, de a Határ út állomáson mindkét irányból érkezőknek másik szerelvényre kell átszállniuk. A Ferihegyi repülőtérre vezető úton a városhatár irányú közúti forgalmat a kispesti lehajtó ágnál, míg a centrum felé tartó forgalmat a Gyula utca előtti benzinkútnál található felhajtón keresztül tereljük el. A rekonstrukciós munkák – amelyek során kicseréljük az átkelő teljes szerkezetét, valamint új útpályát építünk, a gyalogos járdán pedig részben kerékpársávot, részben közös használatú gyalogos-kerékpáros útfelületet hozunk létre – első fázisa a befejezéséhez közeledik. Az újjáépítést a Fővárosi Önkormányzat közútkezelőjeként a Budapesti Közlekedési Központ végzi.

Fotó: bkk.hu

 

Folytatódik a Sibrik Miklós úti felüljáró újjáépítése miatt a Liszt Ferenc repülőtérre vezető gyorsforgalmi út feletti tartóelemek bontása, daruzása és elszállítása, ezért 2014. szeptember 27-én, szombaton 6:00-tól 28-án, vasárnap 22:00-ig lezárjuk a Ferihegyi repülőtérre vezető utat a Kőbánya-Kispest M metróvégállomás környékén.

  • A gyorsforgalmi úton a városhatár felé tartó közúti forgalmat a kispesti lehajtó ágnál tereljük le. Innen a lehajtó ág–Lehel utca–Vak Bottyán utca–kispesti felhajtó útvonalon lehet visszatérni a gyorsforgalmi útra.
  • A gyorsforgalmi úton a centrum felé haladókat a Gyula utca előtti Shell benzinkútnál található felhajtón keresztül a Gyömrői útra tereljük, ahonnan a Gyömrői út–Kőér utca–Üllői út útvonalon közelíthető meg a belváros.

A korlátozásokról és a terelő útvonalakról a környéken kihelyezett jelzőtáblák is tájékoztatást adnak.

A Sibrik Miklós úti felüljárón 2014. áprilisban kezdődött újjáépítési munkák előkészítési fázisa a befejezéséhez közeledik. A felüljárón a 2×2 forgalmi sáv 2×1 sávra szűkült, valamint módosult a forgalmi rend a Vak Bottyán utca csomópontban is. Az úttest keleti oldalán eltávolítottuk a régi útburkolatot, megépítettük a felüljáró alatti ideiglenes tartószerkezetet a gyorsforgalmi út, valamint a metró és a vasúti vágányok felett. A felüljáró teljes hosszában betonelemekkel zárták le a Kőbánya felé vezető útpályát a szakasz felújításának idejére, a közúti forgalom védelme érdekében. Május 31-én megkezdődött a híd elhasználódott tartóelemeinek elbontása is.

A Sibrik Miklós úti felüljáró felújításakor kicseréljük az átkelő rendkívül rossz állapotú szerkezetét, valamint új útpályát építünk, a gyalogos járdán pedig részben kerékpársávot, részben közös használatú gyalogos-kerékpáros útfelületet hozunk létre. A felújítást a Fővárosi Önkormányzat közútkezelőjéként a Budapesti Közlekedési Központ végzi.

Hétvégi változás az M3-as metró közlekedésében: átszállás a Határ út állomáson szeptember 27-én és 28-án

2014. szeptember 27-én és 28-án, szombaton és vasárnap az M3-as metró teljes vonalon, Újpest-Központ és Kőbánya-Kispest között jár ugyan, de 5:55 és 22:24 között a Határ út állomáson mindkét irányból másik szerelvényre kell átszállni: