Kispesti.hu
Apr 25

Újra felmerült Javier Chevantón neve a kispestieknél PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 17. szerda, 19:30

Kettő plusz egy opciós évre szóló szerződésről tárgyal a Budapest Honvéd képviselője Javier Chevantónnal. Erről „szokás szerint” a Sky olasz szakújságírója, Gianluca Di Marzio számolt be a honlapján, aki korábban már több hasonló jellegű kispesti hírt is világgá kürtölt.

A hosszas sérülésekkel tarkított pályafutást maga mögött tudó, 34 éves uruguayi csatár a kispestiek régi kiszemeltje. Korábban több átigazolási szezonban is pletykálták a Bozsik-stadionban az esetleges érkezését – ám eddig mindig másutt kötött ki. Legutóbb tavaly szeptemberben az angol Championshipben szereplő Queens Park Rangers ajánlatát fogadta el, ahol aztán nem sok sót evett meg.

A közösségi oldalakról is kiderül, hogy a Honvéd-Chevantón kapcsolat nem új keletű. Az Alessandro Del Pieróval folytatott tárgyalásokat is a sajtóban meglebbentett Honvéd-igazgató, Fabio Cordella régi ismerőse az uru veteránnak, aki a legszebb éveiben (a kétezres évek elején) a Lecce gólzsákja volt, Mirko Vucsinics és Valerij Bozsinov oldalán. Érdekesség, hogy a bolgár fenegyereket is hírbe hozták már a Honvéddal, Vucsinics egyelőre kimaradt a szórásból…

Visszatérve Chevantónhoz: hazája 2000-es gólkirálya (Danubio, 33 gól) az uruguayi válogatottban 2001 és 2008 között 22 mérkőzésen 7-szer volt eredményes. Klubszinten légiósként megjárta az olasz (Lecce – három időszakban, Atalanta), a francia (Monaco), a spanyol (Sevilla), az argentin (Colón) és az angol (QPR) ligát is.

Utóbbi tavaly karácsonykor szerződést bontott vele (2 angol másodosztályú meccsen összesen 21 percig játszott), s ezután a tavaszt az uruguayi élvonalból vele kiesett Liverpool FC Montevideóban töltötte. Itt 10 mérkőzésen 3 gólt és 4 gólpasszt hozott össze.

nb1.hu