Kispesti.hu
Apr 20

Három napon át késő este és éjszaka lezárjuk a Sibrik Miklós úti felüljárót PDF Nyomtatás E-mail
Írta: bkk.hu   
2014. szeptember 05. péntek, 08:47

A Sibrik Miklós úti felüljáró újjáépítéséhez kapcsolódó bontási munkák miatt szeptember 3-án, szerdán, 4-én, csütörtökön és 5-én, pénteken késő este és éjszaka 22:00 és 4:00 között lezárjuk a felüljárót. Ezért az erre közlekedő nappali járataink a késő esti időszakban, éjszakai buszaink pedig teljes üzemidejükben a felüljárót elkerülve, módosított útvonalon közlekednek a lezárás idején. Az előttünk álló körülbelül egy évben több alkalommal kerül még sor hasonló késő esti, éjszakai forgalomkorlátozásokra annak érdekében, hogy a közúti forgalom a híd teljes újjáépítése idején a nappali órákban fenntartható legyen. A rekonstrukciós munkák – amelyek során kicseréljük az átkelő teljes szerkezetét, valamint új útpályát építünk, a gyalogos járdán pedig részben kerékpársávot, részben közös használatú gyalogos-kerékpáros útfelületet hozunk létre – első fázisa a befejezéséhez közeledik. Az újjáépítést a Fővárosi Önkormányzat közútkezelőjéként a Budapesti Közlekedési Központ végzi.


Folytatódnak a Sibrik Miklós úti felüljáró újjáépítéséhez kapcsolódóan a Liszt Ferenc repülőtérre vezető gyorsforgalmi út feletti tartóelemek bontása, daruzása és elszállítása, ezért a

  • 2014. szeptember 3-áról 4-ére, szerdáról csütörtökre,
  • szeptember 4-éről 5-ére, csütörtökről péntekre, valamint
  • szeptember 5-éről 6-ára, péntekről szombatra

virradó késő este, illetve éjszaka 22:00 és 4:00 között teljes hosszában lezárják a Sibrik Miklós úti felüljárót. A Kőbánya felől érkezőknek a Gyömrői út–Kőér utca–Üllői út, a Kispest felől érkezőknek pedig a Vak Bottyán utca–Kőér utca–Gyömrői út kerülőútvonalat ajánljuk, a korlátozásról és a terelőutakról azonban a környéken kihelyezett jelzőtáblák is tájékoztatást adnak.

A Sibrik Miklós úti felüljárón 2014. áprilisban kezdődött újjáépítési munkák előkészítési fázisa a befejezéséhez közeledik. A felüljárón a 2×2 forgalmi sáv 2×1 sávra szűkült, valamint módosult a forgalmi rend a Vak Bottyán utca csomópontban is. Az úttest keleti oldalán eltávolítottuk a régi útburkolatot, megépítettük a felüljáró alatti ideiglenes tartószerkezetet a gyorsforgalmi út, valamint a metró és a vasúti vágányok felett. A felüljáró teljes hosszában betonelemekkel zárták le a Kőbánya felé vezető útpályát a szakasz felújításának idejére, a közúti forgalom védelme érdekében. Május 31-én megkezdődött a híd elhasználódott tartóelemeinek elbontása is.

A Sibrik Miklós úti felüljáró felújítása során kicseréljük az átkelő rendkívül rossz állapotú szerkezetét, valamint új útpályát építünk, a gyalogos járdán pedig részben kerékpársávot, részben közös használatú gyalogos-kerékpáros útfelületet hozunk létre. A felújítást a Fővárosi Önkormányzat közútkezelőjéként a Budapesti Közlekedési Központ végzi.

Forrás: bkk.hu