Kispesti.hu
Apr 20

Befejeződött az Ady Endre út felújítása Kispesten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mti.hu   
2014. szeptember 02. kedd, 07:19

A 2013-as első ütemben a Határ út felé vezető oldalon egykilométeres útszakaszt építettek újjá, kerékpársávot létesítettek a Határ út és a Baross utca között, kapcsolódva a már meglévő kerékpárutakhoz. A belváros felé vezető szakaszon a járdát kicserélték, szintjét lesüllyesztették, a vakok és gyengén látók számára taktilis jeleket helyeztek ki. Új gyalogátkelőhelyeket alakítottak ki az Ady Endre út és Corvin körút kereszteződésében, és a közvilágítás karbantartását is elvégezték.

Felújították a 42-es villamos két megállóját: Hungária út és a Corvin körút-Határ út irányába a megállók egy méterrel szélesebbek lettek, szinte síkba hozva a villamos legalsó lépcsőfokával, könnyebbé téve ezzel a felszállást.

A villamosmegállóknál az átkelőhelyeknél középszigetek épültek. A villamospályát gömbsüvegsor választja el a közúti közlekedéstől. A 42-es villamos vonalán összesen 660 vágányméter hosszan teljes vágánypanelcserét végeztek el.


A második ütemben a kifelé vezető szakaszt újították fel. A teljes pályaszerkezet cseréjével megújult az útpálya és a járdafelületek és kerékpárutat alakítottak ki a járda mellett a Baross utca és a Hungária út között. A gyalogátkelők is akadálymentesek lettek. A felújított Ady Endre úton hétfőtől a 42-es villamos mellett a közúti forgalom is zavartalanul haladhat mindkét irányba. Forrás: mti.hu