Kispesti.hu
Apr 26

Hazaengedték az átdöfött sarkú Bettinát (5) PDF Nyomtatás E-mail
Írta: blik.hu   
2014. augusztus 13. szerda, 16:36

Továbbra is vannak fájdalmai, de már hazamehetett a kórházból Bettina (5), akinek vasárnap a kispesti KRESZ-parkban döfte át a lábát egy kapuból kiálló vasdarab.

Jelenleg antibiotikumot szed, a következő hetekben pedig többször vissza kell menni a kórházba kötözésre.

 

Szerencsére szépen gyógyul a sebe, az orvosok azt mondták, teljesen felépül – árulta el a Blikknek a gyerek édesanyja, Anita. Mint mondta, a borzalmas baleseten egyelőre nem tudták teljesen túltenni magukat. Bettina bátyja például végignézte a horrorfilmbe illő jelenetet, és bár nem tehetett semmit, önmagát hibáztatja, hogy nem tudott segíteni kistestvérének. A család szerint a kaput nem szabadott volna ilyen balesetveszélyes állapotban hagyni, ezért azt fontolgatják, kártérítési pert indítanak.

– Azt kell megvizsgálni, hogy a játszótér megfelelt-e a műszaki szabványoknak, hiszen komoly biztonsági feltételeknek kell megfelelni – magyarázta a Blikknek dr. Ikanov Gábor ügyvéd. Ha bebizonyosodik, hogy mulasztás történt, és a kislány maradandó sérülést szenvedett, szerinte a milliós nagyságrendű kártérítés sem kizárt.

Megkérdeztük a rendőrséget, hogy a baleset miatt indítottak-e nyomozást, de lapzártánkig nem kaptuk meg a válaszukat. Mint arról beszámoltunk, Bettina akkor sérült meg, amikor a játszóparkban becsukta maga mögött a kaput, de az visszacsapódott, és az aljából kiálló vasdarab átdöfte a sarkát. A kislánynak 20 percig kellett tűrnie a pokoli fájdalmat – ennyi időbe telt, mire a tűzoltók kiszabadították. Forrás:blikk.hu