Kispesti.hu
Apr 20

Csak engedéllyel lehet parkolni a KÖKI mellett PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kispest.hu   
2014. augusztus 09. szombat, 22:18

Szeptember 1-je után csak engedéllyel parkolhatnak a KÖKI Terminállal szemben lakó kispestiek.  Az engedélyeket már lehet igényelni a Kispesti Rendészeti Központban. A behajtási engedélyek meglétét a rendőrség és önkormányzati rendészet munkatársai is szúrópróbaszerűen ellenőrzik, hiányát vagy jogosulatlan használatát bírsággal büntethetik – olvasható a polgármester levelében, amelyet a napokban kaptak kézhez az érintettek.

Képünk illusztráció.

 

A képviselő-testület június 24-i ülésén egy már régóta húzódó probléma megoldásában döntött. A KÖKI Terminállal szemben élők évek óta küzdenek parkolási nehézségekkel, amelyet leginkább az idézte elő, hogy a bevásárlóközpont vásárlói és dolgozói az ingyenes lakótelepi parkolóhelyeket veszik igénybe az üzletház mélygarázsa vagy a mellette található P+R parkoló helyett – írja Gajda Péter.

A polgármester tájékoztatása szerint a parkolási problémák miatt számos hatásvizsgálat és közvélemény-kutatás után az önkormányzat képviselő-testülete úgy döntött, hogy a területet „Mindkét irányból behajtani tilos – kivéve engedéllyel” jelzőtáblákkal jelöli meg a: Lehel u. 21-27., a Vak Bottyán u. 54-59., a Vak Bottyán u. 60-63., a Katica u. 2-12. és a Kosárfonó u. 22-28. számú házak előtt.

A korlátozott behajtási övezetbe járművel csak az önkormányzat által kiadott engedéllyel vagy jogszabályban meghatározott felmentés esetén lehet behajtani. A területet fizikai akadállyal – sorompóval – zárják le, amely csak az érvényes behajtási engedélyhez kapott kapukód segítségével nyitható. Az engedélyeket már lehet igényelni a Kispesti Rendészeti Központ (Eötvös utca 3-7.) ügyfélszolgálatán ügyfélfogadási időben (hétfő: 14.00-18.00, szerda: 8.00-16.00, péntek: 8.00-12.00). A behajtási engedélyek meglétét 2014. szeptember 1-je után a rendőrségen túl a Rendészeti Központ önkormányzati rendészei is szúrópróbaszerűen ellenőrzik majd, hiányát vagy jogosulatlan használatát bírsággal büntethetik. Forrás: kispest.hu