Kispesti.hu
Apr 25

Tanúságtétel zenével PDF Nyomtatás E-mail
Írta: baptist.hu   
2014. július 22. kedd, 04:12

Az amerikai The Celebration Orchestra keresztyén fesztiválzenekar adott emlékezetes koncertet 2014. július 10-én a Kispesti Baptista Gyülekezet zsúfolásig megtelt templomában.

A  zenekarban - melyben 45 amerikai mellett 2 magyar származású zenész is játszott - 2 zongora, vonós, hárfa, fa- és rézfúvós, valamint ütős hangszerek is megszólaltak. A zenekar eddig többek között Brazíliában, Lengyelországban, Oroszországban, Kubában, Quatemalában, Görögországban, Skóciában és Izraelben lépett föl. Magyarországi turnéjuk során Kispesten kívül a Budapesti Nemzetközi Baptista Gyülekezetben, Budafokon, Bicskén, Nagykanizsán, Zalaegerszegen és Lentiben adtak koncertet.

Kép forrása: baptist.hu

A zenekar karnagya Camp Kirkland elmondta, hogy zenei szolgálatuk elsődleges céljának tekintik a Jézus Krisztusba vetett hitükről való bátor tanúságtételt, bármerre is járnak. Nagy örömet jelent számukra, hogy az evangéliumi zenén keresztül a világ különböző tájain élő emberek számára vihetik az örömüzenetet. Eddig úgy tapasztalták, hogy az evangéliumi zene az a "nyelv" amit a világon mindenütt megértenek az emberek.

Alex Zsolt, a zenekar magyar származású koncertzongoristája bizonyságtételében elmondta, hogy nagy örömöt jelentett számára ősei szülőföldjén első ízben járnia, az evangéliumot szóban és magas szintű gospel zenében megosztania, valamint ezekkel az új zenei köntösbe öltöztetett hagyományos keresztyén himnuszokkal Istent dicsőítenie.