Kispesti.hu
Mar 29

Megújul a Kőbányát Kispesttel összekötő Sibrik Miklós úti felüljáró PDF Nyomtatás E-mail
Írta: bkk.hu   
2014. április 12. szombat, 10:22

A Budapesti Közlekedési Központ kiírta a közbeszerzési eljárást a X. kerületi Sibrik Miklós úti, a Ferihegyi gyorsforgalmi út feletti közúti híd felújítására, amelyhez a forrást Budapest Főváros Önkormányzata biztosítja. A munkálatok várhatóan 2013 második felében kezdődnek meg.

A híd Kőbánya-Kispest metró végállomásnál, illetve vasúti megállónál a vágányok felett, továbbá a Ferihegyi gyorsforgalmi út felett vezeti át a közúti forgalmat. A szerkezet 1978-ban épült, majd az 1989-es felújítását követően jelentős beavatkozás nem történt rajta. Az elvégzett részletes hídvizsgálat alapján a felüljáró átépítése, valamint a híd környezetének teljes körű rendbetétele szükséges, mivel a felüljáró különböző részein, főként a pilléreknél és a szélső hídgerendákon jelentős mértékű korróziós károk láthatóak, a dilatációs szerkezetek, a hídpálya és a járdák burkolatai tönkrementek. A szerkezet alsó részén a lehulló betondaraboktól állvány, illetve háló védi a híd alatt közlekedőket.

A felújítási munkálatok – a közúti forgalom folyamatos fenntartása mellett – két ütemben történnek:

• I. ütemben a híd hossztengelyben történő kettévágása után a Ferihegy felőli (keleti) oldala lesz elbontva. Ez idő alatt a forgalom a centrum felőli (nyugati) oldalon kétszer egy sávban halad.

• A II. ütemben a centrum felőli rész kerül bontásra, így a forgalom a megújult hídfélen haladhat kétszer egy sávban.

Teljes cikk a képre kattintva olvasható.