Kispesti.hu
Apr 19

A kispestiek örülnek a Határ út felújításának PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Szerk.   
2014. április 04. péntek, 08:18

Megújul a Határ úti végállomás, júliusban megkezdődik a munka, amelynek eredményeképpen kulturált, XXI. századhoz méltó csomópont létesül Dél-Pest kapujában – számolt be a Kispest.info hírportál. A felújítást kezdeményező dr. György István főpolgármester-helyettes saját honlapján kérte a tér használóit, hogy véleményezzék az elkészült terveket. A válaszok kiértékelését elvégezték.

– A visszajelzések túlnyomó többsége pozitív, hiszen a Határ út megújítását nemcsak a kispestiek, hanem a vonzáskörzetben élők is régóta várták már– számolt be a honlapján kitölthető kérdőívre beérkező válaszokról dr. György István. – A visszajelzésekről egyértelműen az rajzolódik ki, hogy az erre járók túlnyomó többségét a jelenlegi leromlott városkép, a lepusztult épületek és a zöldfelületek hiánya zavarja, de sokan hiányolják a fedett várókat és a padokat is. Számukra jó hír, hogy a felújítás mindezekre a problémára megoldást ad. Bár a válaszadók több mint kétharmada csak átszállóhelyként használja a Határ utat, mégis 87 százalékuk örül annak, hogy egy kis sétányt létesítünk a középső, jelenleg lezárt és elhanyagolt zöldterületen, illetve hogy zöldsávot alakítunk ki az Üllői út mentén, amely felfogja az út zaját és porát, illetve nyáron árnyékot ad. Szintén 75 százalék támogatja a hangulatos, és nyáron hűsítő hatású díszmedencét is – foglalta össze a véleményeket dr. György István.

Bár a válaszadók 40 százaléka nem szokott a Határ úti végállomáson vásárolni, az erre járók közel fele szívesen látna például újságost vagy kávézót a téren.

Sokan panaszkodtak az illegális árusok jelenlétére is, amely ellen hathatós intézkedésre 2013. októberétől ad lehetőséget a törvény. Dr. György István ismét levélben fordul a főváros rendészeti szervéhez, hogy kiemelten ellenőrizzék a Határ úti végállomást és környékét.

Teljesen megváltozik a tér arculata a nyáron kezdődő felújításnak köszönhetően. Fedett utasvárókat építenek, megemelik a megállóperonok szintjét a könnyebb fel- és leszállás érdekében, és ami a legszembetűnőbb, igényes térkőburkolat, az eddiginél lényegesen több zöldfelület, és egy hangulatos díszmedence váltja fel a mostani lehangoló képet.

Forrás: Kispest.info, Dr.György István honlapja