Kispesti.hu
May 19

Világ Gyalogló Nap - Színes programok országszerte szombaton és vasárnap PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mti.hu   
2013. október 09. szerda, 20:54

Színes kísérőprogramokkal készülnek a szervezők országszerte a Világ Gyalogló Napra: sok más mellett lovagoltatással, városismereti sétákkal, vetélkedőkkel és gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) által meghirdetett esemény egy-egy helyszínén.


Az MSZSZ keddi tájékoztatása szerint a hétvégi programok közül a Margitszigeten például nordic walking szerepel a kínálatban, de lesz játékos tájékozódási verseny is. Kispesten helyismereti totót is kitölthetnek a látogatók a Wekerletelepről, Kőbányán nyugdíjas tornával, Makón kalandpályával, Székesfehérváron a környezettudatos életmódra nevelő programokkal, Győrben kápolnalátogatással, Sopronban pedig gombaismereti előadással igyekeznek színesebbé tenni a hétvégét. Debrecenben lesz vízi vetélkedő és sütés-főzés, de a darvak vonulását is lehet majd tanulmányozni. Tatabányán az éjszakai túra résztvevői - kis szerencsével - szarvasbőgést is hallhatnak, a kutyabarátokat pedig Pécsen várják kedvencükkel túrázni.
"Azért jó sport a séta, mert mindenféle megkötés nélkül bárki végezheti, nemtől, életkortól függetlenül. Még azok is űzhetik, akik betegesebbek, emiatt nem tudnának más mozgásformát választani" - idézte a szervezők közleménye Monspart Sarolta tájfutó világbajnokot, aki egyben a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke.
A sportember szerint az is a gyaloglás mellett szól, hogy csoportosan is végezhető, így közösségkovácsoló ereje van, ennek pedig az idősebbek esetében különösen nagy a jelentősége.