Kispesti.hu
May 19

Tornaóra nyugdíjasoknak PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mti.hu   
2013. július 25. csütörtök, 21:46

Havonta hívja tornázni a Segítő Kéz nyugdíjas klubjainak és a kerületi nyugdíjas szervezetek tagjait Nick Árpád erőművész. Kedden volt az első tornaóra.

A Segítő Kéz
Kispesti Gondozó Szolgálat mindegyik nyugdíjas klubjából érkeztek gondozottak a kedd délelőtti játékos sportórára a Wekerlei Gondozási Központ árnyékos udvarára. Nick Árpád erőművész, világbajnok tartotta a rendhagyó tornaórát Forró Ildikó művészi torna szakedző közreműködésével. A sportprogram után zene szólt: az erős ember barátja, Bernát szórakoztatta francia sanzonokkal a megjelenteket. A sportos klubtagokat Vinczek György alpolgármester és Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat vezetője is köszöntötte.
Balázs Piroskától megtudtuk, a közösen végzett mozgást népszerűsítő, Kanadából indult Kihívás Napja (Challenge Day
) kispesti sikere – májusban hetven nyugdíjas korú kispesti és a Csillagok Napközi Otthonának néhány gondozottja mozgott, tornázott negyedórán át a Wekerlei Gondozási Központban – folytatást kívánt. Ezért döntöttek úgy Nick Árpáddal, hogy a jövőben az egészség jegyében havonta egy alkalommal mozogni, tornázni hívják a kispesti szépkorúakat: a nyugdíjas klubok és a kerületi nyugdíjas egyesületek tagjait. Ha igény lesz rá, kéthetente is mozoghatnak a nyugdíjas sportemberek a Wekerlei Gondozási Központ udvarán. A Segítő Kéz igazgatója elmondta, nem titkolt célja a sportóráknak az is, hogy az idős emberek fedezzék fel és használják az intézmény udvarán található kültéri sporteszközöket is.