Kispesti.hu
May 19

Kerületi Sportnap és gulyásfőző verseny PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Diamantstein Enikő   
2013. május 02. csütörtök, 15:49

Évről évre egyre népszerűbb rendezvény Kispesten a Kerületi Sportnap és Gulyásfőző Verseny, melyet a XIX. kerületi Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Irodája, a Kispesti Sport Nonprofit Kft. és a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár együttesen szervez. A rendezvény idén is a Kispesti Önkormányzat Sporttelepén (1194 Budapest, Katona József utca 3.) kap helyet 2013. június 2-án, vasárnap.

Tavaly 21 főző csapat bográcsában főtt a gulyás, és több száz óvodás- és iskoláskorú gyermek mérte össze tudását fociban, atlétikában és egyéb sporttevékenységekben. Idén is toborozzák a kerületi óvodákból és iskolákból a sportos kedvű gyermekeket. A jelentkezéseket az intézményeken keresztül lehet megtenni. A főzőversenyre kispesti illetőségű civil szervezetek, intézmények csapatai jelentkezhetnek május 17-ig. A férőhelyek száma korlátozott. A rendezvény 9 órakor kezdődik, a tűzgyújtásra is ez idő tájban kerül sor.

A gyerekek versenyeznek majd futballban, távolugrásban, kislabda hajításban, futásban és asztali teniszben. Amíg a versenyek folynak és a bográcsokban fő a nedű, addig a nagyközönség számos érdekes sporttevékenységet próbálhat ki. Így lehetőség nyílik céllövészetre, paintballra, evezős pad kipróbálására, asztali teniszezésre, krikettezésre. A legkisebbek ugrálóvárban vezethetik le energiáikat. A sporttelep színpadán a rendezvény alatt táncbemutatókkal és küzdősport-bemutatókkal szórakoztatják a közönséget.

Az ételek zsűrizésére 12.30-tól kerül sor, a várva várt eredményhirdetés pedig 14 órakor hangzik el. A rendezvényt Gajda Péter polgármester nyitja meg, aki egyben a zsűri tagja is lesz. Mellette Dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott, országgyűlési képviselő, Tóthné Szabó Éva alpolgármester, Szujkó Szilvia képviselő és Sági Szilárd gasztrokibic kóstolgatják majd a gulyásokat.

A rendezvény ingyenes, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Fotó: Fehér Tibor